Lelkigyakorlat, majd bérmálás a 11. évfolyamon

November első hetében lelkigyakorlatra indult a 11.m és 11.n osztály Köbli Tamás, iskolalelkész, Filoména és Lujza nővér valamint Vassné Szilvágyi Mónika osztályfőnök (11.m) kíséretében Celldömölkre. A diákokat dr. Székely János megyéspüspök fogadta, aki két napon át lelki útravalóval látta el a fiatalokat – a kiscsoportokat a nővérek, Tamás atya és Mónika tanárnő vezették. Előadást tartott Tamás atya és Lujza nővér is. A lelkigyakorlatnak a Szent Benedek Zarándokház adott otthont. A Szombathelyi Egyházmegye által működtetett zarándokház Celldömölk központjában, a kegytemplom szomszédságában található. Köszönet Czupor Attilának, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola igazgatójának, hogy tárt karokkal fogadta az osztályokat és kísérőiket. Sem az ellátásra, sem a lelkiekben való gazdagodásra nem volt panasz – feltöltődve, megerősödve várták a diákok, hogy megkapják a Szentlélek ajándékait. Meglepődtek a diákok, amikor az esti szentségimádás végén egy üzenetet kaptak a kezükbe. Minden szülő írt ugyanis a lelkigyakorlat előtt a gyermekének egy levelet, amelyet ekkor olvastak el a fiatalok. Rendkívül meghatódtak a “gyerekek”, szem nem maradt szárazon. Közben a szülők a lelkigyakorlaton tartózkodó gyermekeikért imádkoztak iskolánk kápolnájában csütörtökön este. A bensőséges imaalkalom keretében a szülők gyermekeik védőszentjeihez is fohászkodtak.

2021. november 7-én, vasárnap délelőtt a Székesegyház előtt gyülekeztek a bérmálkozók, szülők és rokonok. Dr. Székely János püspök atya homilíájában arra kérte a fiatalokat, hogy életük nehéz helyzeteiben se engedjék el a hit vezérfonalát, ahogy a pók sem engedi el a saját vezérfonalát, amely mentén a hálóját fonja. A hit egy szilárd bástya az ember egész életében – mondta a főpásztor, majd hozzátette, hogy merjenek áldozatokat vállalni már most is, fiatalként is. A szentmisén Köbli Tamás, iskolalelkész és Molnár Szabolcs plébános koncelebráltak. Köszönet a zenei szolgálatért Rátkai Imréné, Mariann tanárnőnek.

A szentmise végén a szülők és a diákok közösen mondtak köszönetet a megyésfőpásztornak, Tamás atyának, a nővéreknek, az osztályfőnököknek és a hitoktatóknak.

Imádkozzunk a megbérmáltakért, hogy Isten igaz, hű tanúi legyenek a világban!

Bérmálás-lelkigyakorlat 11.m 11.n
« A 9 »

 



Comments are Closed

^