kedd, október 12th, 2021

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Állatok világnapja a múzeumfaluban

A Szombathelyi Múzeumfalu – immár hagyományosan – az állatok világnapjához kapcsolódva megrendezi nyílt napját. Tavaly sajnos elmaradt a járványhelyzet miatt, de idén bizakodva várta a város sok kisiskolása és óvodása az eseményt.

Nem is kellett csalódnunk, mert október 6-án és 7-én ismét kinyíltak a karámok, ketrecek ajtajai. A 3.a és 4.a osztályok tanulói meleg ruhákba felöltözve, enni-innivalóval megtöltött hátizsákkal a hátukon izgatottan várták szerdán délelőtt a remeknek ígérkező programot.

Bemelegítésként névadásra került sor, hiszen a skanzen Sári szamara novemberre várja a csikóját, és lehetett javaslatot tenni a születendő csöppség nevére.

A programok sorát a szombathelyi kutyatanoda bemutatója kezdte a réten: a kutyák rendkívül okosan és fegyelmezetten hajtották végre a feladatokat, és kaptunk egy rövid agility bemutatót is, amely minden jelenlévő kisdiák és óvodás körében nagy tetszés aratott, a kutyasimogatáson kívül.

Majd sorjáztak egymás után a programok: beöltözhettünk mézet gyűjtő méhecskének és kipróbálhattuk a szorgos méhecskék nehéz munkáját; megismertük az év rovarát közelebbről: a kacsafarkú szendert; megismerkedtünk a rendkívül okos vakvezető kutyákkal; egy bőséges tízórai után ismét találkozhattunk kedvenc halász bácsinkkal, aki a halászat-horgászat kellékeivel ismertetett meg bennünket; később halfajok felismerésében jeleskedtünk, hiszen jó néhányan horgásznak az osztályban; apró tyúkcsalád és galambfajták vártak bennünket kalitkájukban; megismerkedtünk a magyar kutyafajtákkal; és finom ízű mézeket kóstolhattunk.

Zárásként egy extra élményben is volt részünk: egy úszóedző tréningeztette kutyáját a birkacsaláddal. Érdekes volt megfigyelni, hogy a kutyus kézjelzésre és egy-egy füttyszóra is figyel és reagál.

A program legvégén még betekinthettünk a karám lakóihoz: Sárihoz, a szamárhoz és barátaihoz.

Kép és szöveg: Lendli Erzsébet

állatok világnapja 2021 okt
« A 3 »
^