Elsőáldozóink az Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjére iskolánk hét diákja utazott el szüleivel, hozzátartozóival és hitoktatóival, valamint igazgató úrral együtt 2021. szeptember 5-én, vasárnap.

A gyerekek az iskola első hetében Lujza nővérrel és Tamás atyával minden délután készültek az Eucharisztia vételére. Sokat beszélgettek, ismereteket szereztek, rajzoltak, hogy a bűnbánat szentségében és az Oltáriszentség vételében minél felkészültebben és méltóbban részesülhessenek. Első szentgyónásukat az elsőáldozást megelőző napon, szombat délután végezték el a szombathelyi Székesegyházban, a nővérek támogató jelenlétében, Tamás atya és Ferenc atya szolgálatával.

A 4.b osztályból négy, a 4.c osztályból három diák részesült az első szentáldozásban 1200 társával együtt a Hősök terén. Az ünnepi szentmise gyönyörű napsütéses időben zajlott, rendkívül sok egyházi méltóság részvételével, több száz fős kórus és zenekar lélekemelő zenei szolgálatával. A szentmisén Lujza nővér volt közvetlenül a gyermekek mellett, szüleik egy szektorral mögöttük foglaltak helyet. Filoména és Anna nővér is a közelükben vett részt az ünnepi eseményen. Az elsőáldozók fehér ruháját a kongresszus logója díszítette, és mindegyikük egy emléktárgyakat tartalmazó csomagot kapott ajándékba a szervezőktől. Angelo Bagnasco olasz bíboros, a szentmise főcelebránsa így szólt az elsőáldozókhoz: „Ti vagytok az Egyház tavasza. Mi felnőttek, a szeretet üzenetét hozzuk számotokra. Amikor magatokhoz veszitek Jézust az Oltáriszentségben, az Úr betér szívetek hajlékába, és veletek marad, olyan barátotok lesz, aki soha nem árul el benneteket.”

Mindannyiunk számára, akik ott lehettünk, felemelő és megindító élmény volt az Eucharisztia ünneplése. Köszönjük a Mindenhatónak, hogy részesei lehettünk e szép eseménynek!

Otthonainkban is imádkozzunk elsőáldozóinkért és az elsőáldozásra készülő diákjainkért, hogy az Úr Jézus töltse be szívüket és életüket!

 

Nagylaki András

igazgatóhelyettes, szülő

Fotók: Nagylaki András, Kabay-Melega Anikó, Magyar Kurír, Esztergomi Egyházmegye, Duna Tv

NEK elsőáldozás 2021


Comments are Closed

^