Tanévkezdés rendje a kollégiumban

Tisztelt Szülők, Kedves Kollégisták!

Tanévkezdés rendje a kollégiumban

Tisztelt Szülők, Kedves Kollégisták!

Szeretettel köszöntöm a kedves Szülőket és kollégistáinkat az új tanévkezdés előtt. Valamennyien izgatottan készülünk a személyes találkozásra. Kollégiumunk mindent megtesz a zökkenőmentes tanévkezdés érdekében.

1.A kollégiumokba/diákotthonokba kizárólag egészséges, fertőző betegség tüneteit nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a beköltözéskor 2 hétnél nem régebbi orvosi igazolást hozni szíveskedjenek, melyben a gyermeket jól ismerő háziorvos nyilatkozik arról, hogy a diák fertőző betegségben nem szenved, közösségbe mehet. Amennyiben háziorvostól nem lehetséges igazolást hozni, a szülők nyilatkoznak erről. A nyilatkozatot minden diáknak le kell adni az ügyeletes nevelőnek.

A beköltözés 12.00-től 16.00-ig történik. (9. évfolyamosoknak 15.30-ig a szülői értekezlet miatt.)

  1. Szülői értekezlet

 

A kollégiumvezető által tartott szülői értekezlet a díszteremben 15 óra 30 perckor kezdődik az új kollégisták szülei számára.

 

A csoportvezető tanárok által tartott szülői értekezletre 16 órától 16. 30-ig kerül sor a következő helyszíneken.

 

  • évfolyamos diákok számára a csoportvezető nevelők (Tringli Zita tanárnő és Békei Vilmos tanár úr) a díszteremben tarják a szülői értekezletet.
  • évfolyamos lányok szüleinek szülői értekezlete Csákvári Tímea tanárnő vezetésével – 2. emeleti tanulószoba
  • évfolyamos lányok szüleinek szülői értekezlete Dobányné Martonicz Katalin tanárnő vezetésével- 2. emeleti társalgó
  • 13. évfolyamos lányok szüleinek szülői értekezlete Rásóné Zöld Gabriella tanárnő vezetésével- 3. emeleti informatikai terem
  • Biczó András tanár úr tanulócsoportjának szülői értekezlete: 1. emeleti fiú tanulószoba
  • Kiricsi László tanár úr tanulócsoportjának szülői értekezlete: 2. emeleti tanulószoba

 

 

  1. Az intézménybe érkezéskor minden belépő fertőtlenítse a kezét.

A porta előtti folyosón található az érintésmentes kézfertőtlenítő.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a diákok hozzanak magukkal kézfertőtlenítő gélt, és 1 l folyékony antibakteriális szappant.

Kérjük, hogy a tanulók tartsanak maguknál szájmaszkot.

4.Szobabeosztás

A szobák beosztása a tanulók ez irányú igényeinek felmérése és a nevelési proritások alapján történt.  A beköltözés napján ennek megváltoztatására nincs lehetőség.

5.Kollégiumi étkezéssel kapcsolatos tájékoztatás:

A beköltözés napján mindenki maga gondoskodik az étkezéséről.

A felsőbb éves kollégisták étkezési kedvezményére vonatkozó szülői nyilatkozatot kérjük kitöltve hozni a beköltözés alkalmával! A nyomtatvány a honlapról letölthető.

A kedvezményre jogosító igazolásokat is kérjük leadni a beköltözés napján! A határidőn túl bemutatott igazolások csak a következő hónaptól jogosítanak kedvezményes étkezésre.

 

6.Csoportvezetői foglalkozás

 

19 óra 30-kor a diákoknak a csoportvezető nevelőjük tanulócsoportonként tájékoztatást tart a higiénés szabályokról, a házirendről, az első tanítási nap kollégiumi menetéről. Az első tanítási napon minden diák a saját iskolája első napra vonatkozó programja szerint megy középiskolába.

 

Kérjük a szülőket, hogy 19 óra 15-ig köszönjenek el a gyermekeiktől!

 

7.Egyéb információk

Kérjük, hogy a tanulók csak 1 hétre való ruhát, felszerelést stb. hozzanak magukkal, mert a sok személyes tárgy akadályozza a rendrakást. Ne hozzanak magukkal nagy értékű technikai eszközöket, ékszereket, mert ezekért a kollégium nem tud felelősséget vállalni.

A szekrények zárhatóvá tételéhez kérem, hogy hozzanak magukkal lakatot!

Kérjük és köszönjük a tanulók, a szülők és a kollégák együttműködését, a beköltözés valamint a higiénés szabályok tiszteletben tartását!

Szombathely. 2021.08.26.

Tálas Józsefné

kollégiumvezető –  a kollégium nevelőtestülete nevébenComments are Closed

^