Igazgatói tájékoztató 2020.03.16.

Tisztelt Szülők!

A mai napon megkezdtük a digitális oktatás előkészítését úgy az alsó mind a felső és a gimnáziumi tagozaton egyaránt.

Az osztályfőnökök először Mozanaplón keresztül veszik fel Önökkel a kapcsolatot, emellett azon dolgozunk, hogy más formában is hozzájuthassanak a diákok a feladatokhoz. Kérjük, hogy ellenőrizzék le a napló belépési kódokat. Amennyiben ez nem áll rendelkezésükre, kérjenek segítséget az osztályfőnöktől, aki tud majd segíteni abban, hogy be tudjanak lépni.

Elsődlegesen a Mozanaplón keresztül juttatjuk el Önökhöz az információkat, a tájékoztatókat, de feltesszük a Brenner Faliújság Facebook csoportba és iskolánk honlapjára is.

A kapcsolatfelvétel mellett azon dolgozunk, hogy minden osztálynak létrejöhessen a Google Classroom programon belül a virtuális osztályterme. Ehhez szükségünk van az Önök e-mailcímére, amelynek minden esetben Gmail-fióknak kell lennie. Kérjük, hogy amint létrehozták a Gmail-fiókot vagy amennyiben már ilyen e-mailes elérhetőséggel rendelkeznek, írják meg az osztályfőnöknek e-mailcímüket!

Az étkezéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást tudom adni: minden diáknak lemondtuk az étkezését, azonban fel szeretnénk mérni, hogy ki tartana igényt arra, hogy éthordóban minden nap a konyha hátsó bejáratától elvigye az ebédet. Kérjük, hogy telefonon (06-94-505-212) jelezzék kedden 8 és 15 óra között, hogy kérnének-e ebédet, ha erre lehetőség lesz. Az igények birtokában szeretnénk már ezen a héten biztosítani ezt a lehetőséget.

Az előző levelemben már jeleztem, hogy a kormányhatározat értelmében a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ennek megszervezésében szükség esetén iskolánk is részt vesz. Kérem, hogy kedden (2020.03.17.) reggel 8 órától telefonon (94/505212) vagy e-mailben (brenner@martinus.hu) jelezzék, ha nincs más megoldás gyermekük napközbeni elhelyezésére.

Sokan bejöttek már a mai nap során gyermekük tankönyveiért. Holnap 8 és 16 óra között még haza tudják vinni azokat az eszközöket, amelyekre otthon szüksége lehet a tanulóknak.

 

Köszönettel: Englert Zsolt

igazgató

 



Comments are Closed

^