Kampányfilm-bemutatón a gimnazisták

Február 19. – a Magyar Ápolók Napja. Ezen a napon a 9-12. évfolyamosokat a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársai várták az első emeleti előadóban.

Altmajer Beáta, a szombathelyi kórház ápolási igazgatója elmondta: 1817-ben ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna, az első magyar főápoló, aki a ’48-as szabadságharc idején megteremtette a szakma alapjait. Hasonló érdemei voltak a krími háborúban a 200 éve született Florance Nightingale-nek. A jubileum alkalmából az ápolók és szülésznők nemzetközi éve az idei, melynek legfőbb célja az egészségügyi hivatás népszerűsítése.

Szabó Péterné, a MESZK Vas megyei elnöke beszélt a diákoknak arról, miért is született meg az a kampányfilm, amely az egészségügyi hivatást szeretné közelebb vinni a fiatalokhoz. A kampányfilmet, amely a Veled másokért címet viseli (MESZK Kampányfilm), bárki megtekintheti az egyik legnagyobb videómegosztó-portálon. “Rendkívül hatásos, érzelmekben gazdag és emberközeli” – mondták a diákok.

Két gimnazistánk: Radócz Eszter (11.n) és Bozzay György Félix (12.n) a Szombathelyi Televízió Híradójának is nyilatkozott a kampányfilm-bemutató után.

 Comments are Closed

^