csütörtök, február 20th, 2020

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Kampányfilm-bemutatón a gimnazisták

Február 19. – a Magyar Ápolók Napja. Ezen a napon a 9-12. évfolyamosokat a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársai várták az első emeleti előadóban.

Altmajer Beáta, a szombathelyi kórház ápolási igazgatója elmondta: 1817-ben ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna, az első magyar főápoló, aki a ’48-as szabadságharc idején megteremtette a szakma alapjait. Hasonló érdemei voltak a krími háborúban a 200 éve született Florance Nightingale-nek. A jubileum alkalmából az ápolók és szülésznők nemzetközi éve az idei, melynek legfőbb célja az egészségügyi hivatás népszerűsítése.

Szabó Péterné, a MESZK Vas megyei elnöke beszélt a diákoknak arról, miért is született meg az a kampányfilm, amely az egészségügyi hivatást szeretné közelebb vinni a fiatalokhoz. A kampányfilmet, amely a Veled másokért címet viseli (MESZK Kampányfilm), bárki megtekintheti az egyik legnagyobb videómegosztó-portálon. “Rendkívül hatásos, érzelmekben gazdag és emberközeli” – mondták a diákok.

Két gimnazistánk: Radócz Eszter (11.n) és Bozzay György Félix (12.n) a Szombathelyi Televízió Híradójának is nyilatkozott a kampányfilm-bemutató után.

 

Sikerek a Kazinczy-versenyen

A Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny területi megmérettetésén sikeresen vettek részt diákjaink. 

2020. február 20-án tartották meg Szombathelyen a szépkiejtési verseny első fordulóját, amelyen két korcsoportban indulhattak a tanulók. A feladat mindkét korcsoport számára azonos volt: egy szabadon választott prózai szöveget, majd egy számukra ismeretlen – ugyancsak magyar szerző által írt – szöveget kellett interpretálni.

Az 5-6. osztályosok között Vass Gréta (5.b) I. helyezést ért el, míg Iszak Lilla (6.n) emléklappal térhetett haza. A 7-8. osztályt Vincze Lívia (7.n) képviselte, akit ugyancsak emléklappal jutalmaztak.

Gratulálunk diákjainknak a sikeres szereplésért! Köszönjük a felkészítő pedagógusok (Domján Péterné, H.Pezenhófer Brigitta és Véghné Tomkó Beáta) munkáját!

 

Farsangi mulatságot tartott az alsó tagozat is

A farsangi időszakban először az alsósok ünnepeltek, így 2020. február 7-én minden kisdiák és tanító maskarát öltött. A délelőtti előkészületeket követően kettő órakor népes közönség előtt vonulhattak be a kicsik és a nagyobbak, büszkén viselve a jelmezüket.

A farsangi bál hercegi párja ünnepélyesen megnyitotta a mulatságot. Az osztályok idén is fantasztikus műsorokkal készültek.  A bemutatók után a hercegi pár keringőt járt, amelybe bekapcsolódhatott minden kisdiák, majd ezt követően a kislányok édesapjukkal, a kisfiúk édesanyjukkal táncolhattak.

A jó hangulatú délutánt tombolasorsolás zárta. Ezúttal is számtalan torta és gyümölcskosár talált gazdára.

Köszönjük a szervezőknek, a tanítóknak, az SZM vezetőségének és a szülőknek, hogy ilyen jó hangulatú, vidám lehetett a 2020-as farsangi ünnepség is!

Alsós farsang 2020
« A 7 »
^