Olvass vagy rajzolj – Verseny Táplánszentkereszten brenneres sikerekkel!

2019. december 2- án rendezte meg a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola az Apáczai Olvasás és Képzőművészeti versenyét. Az olvasás versenyre 2., 3. és 4. osztályos tanulókat nevezett az iskola. A másodikosok közül Gyenese Pál 2.b osztályos tanulót, a harmadik osztályból Sinkó Katalin 3.b-s tanulót, a 4. évfolyamból Menyhárt Benedek 4.c osztályos tanulót indítottuk.

A verseny témái a Hungarikumok köré csoportosulnak. Minden évfolyam tanulói különböző szövegértési feladatokat kaptak. Évfolyamonként a legjobb tíz versenyző indulhatott a második fordulóra, ami a diákok szép olvasási képességeit mérte fel.

A képzőművészeti versenyre 1-4. osztályos diákok jelentkezését várták. Az első évfolyamból Katona Nóra (1.a), a második évfolyamból Keszte Hanna (2.c), a harmadik évfolyamból Pallos Lara (3.b) és a negyedik évfolyamból Szunyog Anna (4.c) tanulók képviselték iskolánkat. Szintén a Hungarikumok témakörét kellett feldolgozniuk, saját képi világuk megteremtésével. A zsűri elnökségét Tóth Csaba Munkácsy Mihály-díjas festőművész töltötte be.

A gyermekek izgalommal, lelkesen felkészülve vették az akadályokat. Szívből gratulálunk minden versenyzőnek!

Olvasásverseny: Gyenese Pál emléklap, Sinkó Katalin emléklap, Menyhárt Benedek 1.helyezés

Képzőművészeti verseny: Katona Nóra emléklap, Keszte Hanna 1. helyezés, Pallos Lara különdíj, Szunyog Anna emléklap

Gratulálunk a felkészítő tanároknak is és köszönjük munkájukat!

Keszte-Orvos Krisztina szaktanár



Comments are Closed

^