51 gólya repült a Brennerbe

2019. november 15-én a Brennerben a diákbál és a szalagavató mellett, a középiskolások számára a legjelentősebb eseményt tartottuk meg, a gólyaavatót.

A 9. évfolyam tanulóinak előzetes feladatokként több mindent meg kellett oldaniuk: az osztálytánc összeállítása és himnusz megírása. Ezt a gólyaavató napján igényesen kellett előadni a közönség és a zsűri előtt. A gólyahét feladatait számunkra a 10. évfolyamosok találták ki, minden nap más feladatot kellett teljesítenünk. A feladatok magukba foglaltak különböző beöltözést, melyek megvalósítása a fantáziánkra volt bízva. Voltunk retrójelmezben, fürdőruhában, és voltunk indiánok is. Emellett gofrit és palacsintát kellett tálalnunk és felszolgálnunk. Voltak kreatív és egyedi megoldások is.

Pénteken a gólyahét megkoronázásaként került megrendezésre a brenneres gólyák felavatása. Fél ötkor megkezdődött a verseny, mely a kezdésig lázban tartotta a 9. évfolyamot. Az avatón, miután mindkét osztály előadta az osztálytáncát és himnuszát, izgalmas és korosztályhoz illő feladatok vártak ránk.

A zsűri kendőzetlen és őszinte véleményeket mondott mind az osztálytánc és himnusz, mind a feladatok után. A zsűriben tanárok és a diákok is helyet foglaltak. A pedagógusoktól pontozott Kriszta néni, Zoli bácsi és iskolánk lelki vezetője Gergely atya. A tanulók részéről a 11.N-ből Baján Dávid és Melega Miklós, a 10.N-ből Kovács Kitti és Hajba Jázmin értékelte küzdelmünket frappáns és humoros el- és beszólásokkal.

A feladatokat, amelyek között volt dalfelismerés és babaöltöztetés, heves szurkolás kísérte, melyre a műsorvezetők Bakk Sára és Völgyi Ádám buzdította a két ellenfelet és nézőket. Szoros küzdelem után, 12.5 ponttal Eszti néni osztálya, azaz a 9.N nyert. Jutalmuk a jövő évi gólyaavató lebonyolítása.

Gaspari Dóra, Máté Fanni, Nagy Luca, Vágner Henriett

Gólyaavató 2019
« 1 A 8 »



Comments are Closed

^