„…Tűz! Tűz!…”

Az ismert gyermekdal részletével is indíthattuk volna Kádárné Beke Gabriella, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Kirendeltsége tűzoltó hadnagyának tűzvédelmi előadását november 20-án, szerdán, a 2.a osztályban.

Bár Gabi néni egyben az egyik osztálytársunk édesanyja is, most tűzoltó minőségben jött el hozzánk. Remek volt az időzítés, hiszen egy hét múlva kezdődik advent időszaka. Osztálytermünkben, és sok család otthonában is megjelennek a szebbnél szebb adventi koszorúk 4 gyertyával feldíszítve, amelyeket meg is gyújtunk.

És hogyne legyen „Tűz! Tűz!”, ehhez adott vetített képes előadásban – megismertetve bennünket Trombi és a Tűzmanó kapcsolatával is – rengeteg ötletet, jótanácsot a gyermekeknek a lánglovagok egyike. Bár a tűz a barátunk is lehet, de csak akkor, ha betartjuk a szabályokat. Nem játszadozunk a tűzzel, legyen jelen vagy elérhető közelségben felnőtt, ha valamilyen tűzforrás éppen használatban van osztályteremben, lakásunkban, kirándulásokon.

A gyermekek közül többen érdeklődtek, hogyan és hány éves kortól lehetnek tűzoltók. A válaszból kiderült, hogy a tűzoltóknak is kell tanulni, minimum az érettségiig, és már felső tagozatos diákként bekapcsolódhatunk valamelyik önkéntes tűzoltócsapat munkájába. Ha pedig 18 éves kor után is erős az elhatározás, bármi megtörténhet…

Gabi néni előadását a tűzoltó eskü szövegének egy szép részletével zárta, amely szerint a tűzoltó saját életének veszélyeztetésével is véd bennünket és mindenkit. Ne legyen rá szükség! Legyen áldott, és tűzmentes az adventünk, karácsonyunk és mind a 365 napunk!

Köszönjük az áldozatos munkát! Folytatás tavasszal a tűzoltóságon.

Fotó és szöveg: Lendli Erzsébet

Tűzoltóság 2019
« A 2 »


Comments are Closed

^