Püspöki előadás és adventi koszorúkötés

Az egyházi év utolsó hetében már az adventre készülünk, december 1-jén pedig közösen gyújtjuk majd meg iskolánk adventi koszorúján az első gyertyát a Székesegyházban.

Több évtizedes hagyomány, hogy az első osztályosok és szüleik az adventet megelőző héten közösen készítik el a család adventi koszorúját. Különleges volt ez a keddi alkalom abból a szempontból is, hogy a koszorúkötést püspöki előadás előzte meg a hét első napján, a Don Bosco Művelődési Ház termében. Dr. Székely János megyéspüspök a gyermeknevelésről beszélt: számtalan példa útján mutatta be, milyen fontos feladatot látnak el a szülők a gyermekeik életében, milyen fontos az édesanya és az édesapa közötti szeretetkapcsolat. János püspök a kisgyermekeket kisautókhoz hasonlította, amelyeknek olyan kicsi a benzintartálya, hogy minden nap fel kell tölteni: szeretettel, öleléssel, megértéssel, hallgatással, válaszokkal.

Püspök atya előadása is segítette a ráhangolódást a kedd esti közös programra, amikor iskolánk aulájában gyűltünk össze, hogy először Gergely atya gondolatait hallgassuk meg adventről, az adventi koszorú szimbólumairól. Ezt követően minden osztályközösség külön teremben készíthette el koszorúit, majd következett az ünnepélyes áldás, ismét az aulában:

„Mindenható Isten, Fiad, Jézus Krisztus gyújtsa meg szívünkben dicsőséged visszfényét; az Ő eljövetele űzze el a bűn minden sötétségét és alakítson át bennünket a világosság gyermekeivé.”

Az világosság gyermekeinek lelkületét akarjuk mindnyájan hordozni az adventi időben…

Adventi koszorúkötés 2019


Comments are Closed

^