Iskolánk is fogadja a Missziós keresztet

Iskolánk is fogadja a Missziós Keresztet: ma délelőtt érkezett hozzánk és holnap délután 14 óráig várja az imádkozókat, az elcsendesülésre vágyókat az aulában. Császár István, általános helynöknek és Szár Gyula Gergely OPraem, iskolánk lelkészének vezetésével fogadtuk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbólumát.

A kereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést.

Ma 17 és 20 óra között az iskolánkban szolgáló nővérek elmélkedéseket tartanak a Missziós Kereszt előtt, gitáros énekek és imádságok követik majd egymást. Szeretettel várjuk a családokat, a nagyszülőket és minden hívőt. Kedden 13:45 órakor egy rövid liturgia keretében búcsúzunk a Missziós Kereszttől, amely Kőszegen, a Jézus Szíve templomban várja majd egyházmegyénk híveit.

Missziós kereszt iskolánkban 2019

 Comments are Closed

^