Találkozás

A 2019-2020-as tanév Veni Sancte ünnepségének végén dr. Székely János megyéspüspök külön megszólította az első osztályos gyermekek szüleit és egy személyes találkozóra hívta őket. A meghívást pedig a tett követte: 2019. szeptember 30-án a Don Bosco-teremben találkoztak a megyésfőpásztorral az “elsős” édesapák és édesanyák.

Lujza nővér köszöntötte a szülőket és háláját fejezte ki, hogy János atya vállalta ezt az általuk – a Domonkos-nővérek által – kezdeményezett találkozót. Lujza nővér őszintén beszélt arról, miért is lenne fontos a folyamatos kommunikáció a gyermekek szülei és a lelki életet vezetők között.

Vass Gréta (5.b), Vass Borbála (1.c) és Horváth Bence Gábor (1.c) hálaadó imádsággal és énekkel köszöntötték a szülőket.

A közös ima és ének után püspök atya a hitről osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel – beleszőve saját emlékeit és élményeit. Véleménye szerint egy kisgyermek életében különösen három helyszínnek van fontos szerepe: az otthonnak, az iskolának és a templomnak. Több történettel is érzékeltette a hit jelentőségét és erejét. A találkozó végén arra kérte a szülőket, hogy figyeljenek az esték megható pillanataira, imádkozzanak a gyermekükkel, beszélgessen velük az álomba szenderülés előtt. János püspök minden szülőnek egy kis imafüzetet ajándékozott.

A következő alkalom 2019. november 25-én, 17 órakor kezdődik majd a Don Bosco-teremben.

 



Comments are Closed

^