Őszi túra Dozmatra

Osztályunk immár egy éve tervezi, hogy túrázni mennek családjaink, ám a rossz idő eddig mindig megakadályozta a fesztelen együttlétet a természetben. Ám szeptember 28-án, szombaton délelőtt minden időjárási akadály elhárult előttünk, és végre bevehettük a Dozmat község határában álló kilátót.

Több mint hatvanan gyülekeztünk délelőtt 9 órakor az iskola előtti parkolóban, ahonnan autókkal indultunk a dozmati templomnál található parkolókhoz. Itt a gépjárműveket letéve, gyalog folytattuk utunkat a néhány éve megépült kilátóhoz. A 10 hónapos testvértől az idősebb generációhoz tartozókig, mindenki elé gyönyörű kilátás tárult a kilátó tetejéről.

A „hegymászás” fáradalmait kipihenendő, a Muzsla forrásnál található szalonnasütő helyet lepte el a lelkes társaság. Miközben a nyársakra felkerültek a hagymák, virslik, szalonnák, burgonyák, néhányan felmásztak az újonnan megépített víztározó töltésére is.

Az ízletes falatok elfogyasztása és a jóízű beszélgetések után lelkileg feltöltődve, de fizikailag kissé fáradtan tért haza a 2.a osztály csapata. Köszönjük a túra megszervezését és levezénylését a Horváth családnak!

u.i.: A programra való tekintettel az eső már csak a hazafelé vezető úton ért mindenkit.

Szöveg: Lendli Erzsébet

Fotó: Lendli Erzsébet

Dozmat 2019 szept
« 2 A 2 »


Comments are Closed

^