csütörtök, október 17th, 2019

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Szárnyalt a zene a Bartók Teremben

Elindult a 2019/2020-as tanév „Zenemanók” bérlet koncertsorozata. Az 1.a és 2.a osztályok csöpögő esőben egymás kezét fogva, és egymásra vigyázva lépegettek október 16-án, szerdán a Bartók Terem felé. A másodikosoknak már ismerős volt a helyszín, de az elsősök között is akadtak, akik óvodásként részesei lehettek a komolyzene szépségeinek.

A Bartók Terem idén is zsúfolásig megtelt óvodásokkal, és alsó tagozatos kisdiákokkal annak ellenére, hogy a programot hihetetlen népszerűsége miatt két éve már 3 naposra bővítették.

A történet egy képzeletbeli főúri udvarban játszódott, ahol a gróf úr nagy zenebarát, csakúgy, mint ősei is. Ennek a kerettörténetnek a részeként ismerkedhettek meg a gyermekek a nagybőgővel, alias gordonnal, a csembalóval, a fúvós hangszerek népes családjának néhány tagjával, Mozarttal, valamint az ördög hegedűsével, Paganinivel.

A műsor végét hatalmas taps és „Vissza! Vissza!” kiáltások kísérték, aminek köszönhetően a szerdai 1045-ös előadás kis hallgatói egy rövid ráadást is kaptak a művészektől.

Osztályaink olyan megtiszteltetésben részesültek, hogy a koncert gordon művésze és egyben az utolsó zenedarab átírója egy közös fotó erejéig beállt közénk.

Köszönjük a szimfonikus zenekar művészeinek a komolyzenei élménynyújtást! Folytatás decemberben.

Szöveg: Lendli Erzsébet

Fotó: Lendli Erzsébet

Zenemanók 2019.10.
« A 2 »
^