„Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk!”

2019. szeptember első napján délután Veni Sancte ünnepségre gyűlt össze brenneres közösségünk. A Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök köszöntötte az egybegyűlt diákokat, szüleiket és az intézmény minden dolgozóját. A tanévkezdő szentmisén jelen volt Császár István általános helynök valamint Szár Gyula Gergely atya, iskolánk újonnan kinevezett lelkésze.

Püspök atya szentbeszédében arra kérte a diákokat, hogy nyitott szívvel, halló füllel lépjenek be az iskolába. Több példát is elénk állított a főpásztor, köztük azt a pedagógust is, aki életét áldozta fel egy kisdiákjáért, amikor a tanuló a jeges vízbe esett. “Egymást felemelni, ez legyen a mottónk” – hangsúlyozta.

A szentmise végén Englert Zsolt igazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket, majd Császár Ernő, Finta Sándor unokája szólt az ünneplőkhöz. Megemlékezett arról, hogyan és miként élt nagyapja, milyen alázattal végezte munkáját, mennyire szeretett a diákok körében lenni. Az ünnepség végén nagy örömmel nyújtotta át Dr. Székely János megyéspüspökkel együtt azt a mesekönyvet, amely a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg. Minden első osztályos kisdiák az Egy év az erdőben című Finta-mesekönyvvel térhetett haza a Veni Sancte ünnepségről.

A 2019-2020-as tanévet 740 diák kezdi meg a Boldog Brenner János Általános Iskolában és Gimnáziumban.

Veni Sancte 2019
« 1 A 6 »



Comments are Closed

^