„ISTEN ARCA A TERMÉSZETBEN”

 

Természettudományi Diákkonferencia – 2019/2020.

Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

 

A diákkonferencia célja, hogy lehetőséget adjon az általános iskola felső tagozatosainak és a gimnazistáknak érdeklődési körükben végzett kutató munkájuk, annak eredményeinek bemutatására, előadó készségük fejlesztésére. Lehetőség nyílik a természettudományok tárgykörében kiadott folyóiratok, magazinok tudásanyagának elsajátítására is.

Pályázni maximum 5 perces előadással lehet a megadott témák egyikében. Az előadás formátuma: ppt vagy prezi. Az előadás anyagát word dokumentum formájában is kérjük leadni (12-es betűméret, 1,5-es sorköz, Times New Roman). A forrást mind a vetítés, mind a word dokumentum végén kérjük feltüntetni!

A pályázatra való jelentkezés határideje: szeptember 30.

Jelentkezés:     Biológia: Melegáné Somogyi Tímea tanárnőnél

Kémia: Simon-Geiszler Sarolta tanárnőnél

Fizika: Vida Mária tanárnőnél

Földrajz: Melegáné Somogyi Tímea tanárnőnél

Matematika: Káldy Nóra tanárnőnél

Technika: Király Klaudia tanárnőnél

 

Első forduló ideje: november 13. 14 óra, fizika előadó.

Az előadások nyitottak, bárki meghallgathatja őket. A legjobb előadók februárban (áprilisban) a diákok, tanárok, szülők előtt adják elő kísérleti eredményeik bemutatását. A legjobbakat ezen alkalommal minden kategóriában díjazzuk.

Konferencia időpontja: február 27. 15 óra, aula.

A 2019/2020-as tanévben a következő témakörökben lehet pályázni:

Mindegyik tantárgyból szabadon választható egy téma a National Geographic, a Földgömb, az Élet és Tudomány, a Természetbúvár és a Természet Világa újságokból.

 



Comments are Closed

^