Jázmin a pécsi Tv-torony futáson

2019. május 31-én került megrendezésre immár hagyományosan a IV. Misina Tűzoltó Toronyfutó Verseny, valamint a II. Misina Toronyfutó Verseny a festői szépségű Baranya megyében, ahol először a hivatásos és önkéntes tűzoltók, majd civilek tehették próbára képességeiket – köztük egy brenneres diák is.

A kezdeményezés célja a speciális tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevétel versenyszerű keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civil társadalom számára. A tűzoltó kategóriában teljes tűzoltó védőfelszerelésben, míg civilben sportfelszerelésben kellett feljutni a tv-torony 75 méter magasan lévő kilátó szintjére, amely 436 lépcsőfok (kb. 25 emelet) megtételét jelentette.

A II. Misina Toronyfutó Verseny a civil lakosság részére indított verseny. A civilben induló felnőttek mellett gyerekek is szép számmal neveztek, akik mindannyian sportfelszerelésben teljesítették a 436 lépcsőfokot. Kádár Jázmin Evelin 7 évesen vágott neki ennek a nem mindennapi versenynek, aki már ”rutinos” lépcsőfutónak számít fiatal kora ellenére. Édesanyját rendszerint elkíséri versenyeire – ahol versenyen kívül sportfelszerelésben mindig teljesíti is a távokat -, illetve szívesen részt vesz a felkészülésben is.

A gyermekek között természetesen nem hirdettek sorrendet, hiszen mindenki nyertes volt, aki teljesítette a feladatot, ugyanakkor az időeredményeket tekintve bátran kijelenthető, hogy méltó ellenfelei voltak a felnőtt indulóknak.

Gratulálunk Jázminnak, iskolánk 1.a osztályos tanulójának!

Fotó: Kádárné Beke Gabriella



Comments are Closed

^