Húsvéti kézműveskedésen vett részt az 1.b osztály

A Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 1. b osztályosai húsvéti kézműves foglalkozáson vettek részt az Agora Művelődési és Sportházban.

Közel 4000 lépés megtétele után érkeztünk meg, szerencsére az ígért esőt sikerült elkerülnünk. Nagy figyelmet kívánt a berzselt tojás díszítése. Először eper-, ibolya-, pitypanglevelet vizeztünk és helyeztünk a tojás felületére, majd harisnyadarabbal szorosan körbekötöttük, így került a hagymahéjjal teli vizeslábosba, végül a tűzhelyre.

Amíg színesedtek a tojások, elkészültek a tojástartók is. Műanyag tojást burkoltunk kétszínű mesegyapjúba, és kezdődhetett a nemezelés. Meleg vízzel, szappanhabos kézzel kitartóan simogattuk, forgattuk és nyomkodtuk a burkot, amíg egészen össze nem tapadt. Minden habos volt körülöttünk, de nagyon élveztük!

Amint eléggé tömörré tudtuk varázsolni a gombócot, segítőink éles ollóval felnyitották, és tulipánsziromhoz hasonlóvá bomlott. Ezután már csak a tojásokról kellett eltávolítani a burkolóanyagot, és kész volt a húsvéti meglepetés.

Nagy örömmel és jóleső fáradsággal sétáltunk vissza az iskolába.

Bokányi Attila-Kozma Andrásné



Comments are Closed

^