április, 2019

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Újabb képzőművészeti sikerek

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola „SOKAT TUD AZ ÉN KEZEM…” mottóval hirdette meg rajzpályázatát szabadon választott témában az általános iskolások számára.

A legszínvonalasabb alkotásokból kiállítás nyílt az Ady iskola galériájában, ahova meghívást kapott Kiss Ádám 2.b osztályos tanulónk. Ádám szép festményét NÍVÓDÍJBAN részesítették.

A Futura Savaria Egyesületnek alkotópályázati felhívására iskolánkból is küldtünk rajzokat, amelyek érzékeltették, mit jelent a gyerekek számára Szombathely, milyen a városban élni. A pályázók a város nevezetes helyeit, hétköznapjait, illetve a szombathelyi élet egy-egy részletét jeleníthették megy alkotásaikon.

Több mint 120 pályamunka érkezet a kiírásra.

Kategóriánként 2-2 alkotás került szakmai díjazásra.

Alsó tagozatból Kiss Katalin 4.b osztályos tanuló festményét választották be a díjazott munkák sorába.

Marton Katalin szaktanár

“Jöjj Szentlélek, Úristen!” – Bérmálkoztak tizedikeseink

Nagy nap volt a 2019. április 27-e a 10.n osztályos tanulóink életében, hiszen a bérmálás szentségét vették fel mindnyájan a szombathelyi Székesegyházban. Szülők, nagyszülők, rokonok és barátok kísérték el fiataljainkat erre a szép ünnepre, amely azért volt különösen megható, mert dr. Székely János megyéspüspök úr személyesen is megszólította a diákokat. Püspök atya a bérmálást megelőző két napban Filoména nővérrel, Lujza nővérrel és Németh Roland osztályfőnökkel lelkigyakorlaton készítette fel a tanulókat a szentség felvételére, majd a szentmise keretében kiszolgáltatta számukra a Szentlélek ajándékait.

Felemelő és megható volt, milyen komolysággal és hittel álltak diákjaink az oltár, az Úr előtt.

Imádkozzunk Értük, hogy a hitbéli nagykorúság kezdetén megerősítse őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek!

Szöveg és fotó: H. Pezenhófer Brigitta

Bérmálkozás 2019
« 2 A 3 »

„Hogyan segítsünk másokon?”

Díjazott rajzok

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. érzékenyítő szándékkal rajzpályázatot hirdetett „Hogyan segítsünk másokon?” címmel általános iskolák tanulói számára.

A meghirdetett rajzpályázattal szeretnék elősegíteni a hátrányos helyzetű emberek társadalmi elfogadását, illetve csökkenteni a velük szemben tapasztalható előítéleteket, negatív sztereotípiákat.

E téma iskolánk tanulóit is megérintette, és eredményesen szerepeltek.

Első helyezést ért el Kiss Katalin 4.b osztályos tanuló.

Második helyezést Sinkó Katalin 2.b osztályos tanuló kapta szép rajzáért.

Különdíjban részesítették Mohácsi Hanga 1.c osztályos tanulót.

 

Marton Katalin szaktanár

^