HUSZÁRTOBORZÓ – DÍJÁTADÓ

A Szülőföld könyvkiadó, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, 3-14 éves diákok részére rajz, vers, mese- és novellaíró pályázatot hirdetett „A magyar huszár” címmel. A pályázóknak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, hazaszeretet, magyar zászló és címer témájában kellett a pályaművet benyújtaniuk. A pályázat központi alakjai a huszárok voltak. Minden kategória első három helyezettje értékes jutalomban részesült.

Az alsó tagozatból Antal Zoé 2.a osztályos tanuló lovashuszár festménye díjazásban részesült. Felkészítője Marton Katalin tanárnő. A rajz pályázatra beérkezett munkákból nagyszabású kiállítást rendeztek a szervezők március 15-én a Falumúzeumban a HUSZÁRTOBORZÓ rendezvényen, valamint a nyertes pályázók díjátadására is itt került sor.

Diákjaink közül írásos pályamunkát adtak be:

  1. évfolyam: Horváth Márk /Domján Péterné/
  2. évfolyam: Schmidl Bíborka, Rinkovics Rebeka /Morosits Eszter/

Rinkovics Rebeka novella kategóriában, Schmidl Bíborka vers kategóriában lett díjazott, versének felolvasását kérték az ünnepségen. A beérkezett pályamunkák könyv formájában is meg fognak jelenni.

Gratulálunk!

Morosits Eszter és Marton Katalin tanárnők

 

Comments are Closed

^