Szabadidős programok kollégiumunkban

Komolyzenei koncert

Zeneművészetis kollégistáink adtak koncertet a kollégiumban lakó diákok és külsős érdeklődők számára január második hetében. Nagy Elek ötlete nyomán jött létre a koncert, és a programot is ő állította össze. A koncert elején kollégiumvezetőnk köszöntötte a közönséget, és kifejezte örömét, hogy a diákok ilyen értékes, szép kulturális rendezvénnyel örvendeztetik meg társaikat közkinccsé téve tehetségüket. Püspök Atya is megtisztelt bennünket a jelenlétével.

Ezután Zsohár Veronika szavalta el kedvenc versét Arany Jánostól, majd a művészetis diákok gyönyörű produkciói következtek. A program a következő volt:

 • Weber: Romance Rozina Róbert, harsona
 • J.S. Bach: d-moll Sarabande (4p) Kocsis Anna, hegedű
 • Georg Philipp Telemann: c-moll Partita (7p)
 • C.P.E. Bach: B-dúr szonáta: I.-II. tétel (6p) Budai Janka, fuvola
 • G.F. Händel: A-dúr szonáta: I.-II. tétel (5p) Pozsonyi Csenge, hegedű
 • J.S. Bach: E-dúr háromszólamú invenció (1,5p) Nagy Elek, zongora
 • Francesca Barsanti: g-moll szonáta (7p)
 • Carl Stamitz: duó hegedűre és fuvolára I.-II. tétel (6p) Kocsis Anna, hegedű; Budai Janka, fuvola
 • Defaye: Á La Maniére De Schumann Rozina Róbert, harsona
 • W.A. Mozart: D-dúr szonáta I. tétel (7p) Nagy Elek, zongora
 • C.A. Bériot: duó két hegedűre I.-II. tétel (5p) Kocsis Anna, Varga Bence

A koncert végén vastapssal köszönte meg a közönség a színvonalas műsort, melynek reméljük, lesz folytatása!

Jakab Jázmin- kollégium

 

Műveltségi vetélkedő

2019. január 23-án kollégiumunk diákjai a már hagyománnyá vált műveletségi vetélkedőn vehettek részt. Minden tanulócsoportot három-három tanuló képviselt. A TOTÓ jellegű feladatsor a legváltozatosabb témákhoz fűződő kérdéseket tartalmazta. A résztvevőknek a történelem, a zene, a biológia, a filmek és a cukrászat terén is széles körű ismeretekkel kellett rendelkezniük. Bár akadtak feladatok, amelyek még a visszatérő versenyzőknek is feladták a leckét, mindenki a legjobb tudása szerint dolgozott. Az esemény jó hangulata az eredményhirdetés végéig megmaradt és minden diák örült a kapott jutalomnak.

Leffler Bernadett-kollégium

 

Szkander bajnokság

Szerdán este hat órakor a díszteremben szkander bajnokságot rendeztünk. Nyolc fiú indult a versenyen. Két csoportot szerveztünk 4-4 taggal. A csoporton belül mindenki játszott mindenkivel és így döntöttük el ki jut tovább. Az első csoportból is és a másodikból is kettő ember jutott tovább. Így döntöttük el ki játssza a bronz és a döntő meccset. Nagyon jól alakultak az eredmények. Nagy Viktor lett a harmadik, Skriba Bertalan lett a második és Bödör Gábor sikeresen megnyerte a versenyt.

Mindenki nagyon jól érezte magát!

Szilvás Ádám-kollégium

 

Pályaválasztási börze

Már hagyomány, hogy januárban visszahívjuk elballagott kollégistáinkat, hogy tájékoztassák a pályaválasztás előtt álló alsóbb éves kollégista társaikat a felsősoktatással kapcsolatos tapasztalataikról. Idén is sokan számoltak be a választott egyetemmel kapcsolatban a következőkről: hány ponttal lehetett bejutni az intézménybe, mely tantárgyak kimagasló ismerete szükséges a vizsgák idején, hogy an kell készülni a vizsgákra, lehet-e munkát vállalni a tanulmányok mellett, hány forintba kerül a megélhetés, hogyan lehet bejutni a kollégiumba. Rengeteg érdekességet és tapasztalatot mondtak az egyetemi életről.

Ezen kívül kérdéseket is feltehettek a kollégisták a már egyetemista diáktársaiknak.

Tóth Adrienn – kollégium

Szabadidős tevékenységek a kollégiumban 2019.


Comments are Closed

^