Kollégisták látogatása a beteg gyerekeknél a kórházban

December hatodikán, Szent Miklós püspök ünnepén a Boldog Brenner János Kollégium diákjai ellátogattak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyerekosztályára. A kollégiumból delegált kis csapat célja az volt, hogy megörvendeztessék azokat a beteg gyermekeket, akik az ünnepen a kórházban tartózkodnak. A programot –amely Jakab Jázmin ötlete volt- Marika néni szervezte meg a kórház vezetőségével, majd Jázmin kiválasztotta az énekeket, előkészítette a kézműves foglalkozásra a kellékeket, és összeállította a műsort. Rebeka néni kísérte el a 6 diákot – Jakab Jázmint, Nagy Gergőt, Szilvás Ádámot, Szabó Bendegúzt, Tóth Ádámot és Dömötör Mátét- a kórházba.

Miután a gyerekosztályon az ápolók összehívták a kis betegeket és hozzátartozóikat, megkezdődött a műsor. A diákok az ünnephez kapcsolódó énekekkel készültek, melyeket egyikük gitáron kísért. A műsor részeként a Brenner kollégium lelkes „Mikulása” is megjelent és kis ajándékot osztott a gyerekeknek.

A közös éneklést követően kézműves foglalkozás segített, hogy a gyermekek egy rövid időre elfelejtsék, hogy hol is vannak. A jókedv eközben csak fokozódott, a gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, melynek keretében papír Mikulás figurát, pálcikára erősített rénszarvast és kétféle papírhóembert készíthettek.

Úgy gondolom, hogy ez az alkalom szép élmény volt nem csak a beteg gyerekek, de a kollégium diákjai számára is.

Szilvás Ádám-kollégium



Comments are Closed

^