Ismét újraélesztési gyakorlati napok iskolánkban!

A „Szombathely, a segítés városa” elnevezésű programot 2011-ben indította el dr. Puskás Tivadar polgármester. Az akció keretében az újraélesztés technikáját sajátíthatja el bárki, aki nyitott arra, hogy adott helyzetben segítsen embertársán.

Iskolánk a kezdetektől részt vesz a programban, így évről évre visszatérő vendégeink a mentőszolgálat munkatársai, akik idén nemcsak az újraélesztés folyamatát tanították meg a diákoknak és a kollégáknak, hanem a STROKE tüneteiről is beszélgettek a fiatalokkal. Eddig felsősök és érdeklődő alsós osztályok vettek részt a nemes célt szolgáló programban, idén pedig az 5.a, 5.b, 5.n valamint a 9.n osztály kapcsolódott be.

Olyan elhivatott mentősök végezték a szakszerű oktatást, akik nagyon jól értettek a gyerekek nyelvén, türelmesen foglalkoztak velük, érdekes szituációkat mutattak be nekik, és ők maguk is nagyon élvezték a közös munkát, a diákok pedig rendkívül pozitív élményekkel tértek vissza az osztálytermekbe. Jövőre ismét várjuk vissza őket iskolánkba!

Köszönjük Karagityné Geiger Szilvia tanárnő szervező munkáját, aki kezdetek óta, évről évre a szívén viseli, hogy megvalósuljon az újraélesztési gyakorlat, időt, energiát nem kímélve szervezi meg a programot és így lehetővé teszi, hogy minden brenneres tudja, mit kell tennie, ha baj van.

A képek pedig önmagukért beszélnek! Büszkék vagyunk diákjainkra!

Újraélesztés 2019



Comments are Closed

^