Iskolánk diákjai is sikeresen szerepeltek a Vasi Értéktár vetélkedőjén!

Vas Megye Önkormányzata 2018 őszén háromfordulós vetélkedőt hirdetett a Vas megyei iskolák 5-8. és 9-12. évfolyamain tanuló diákjai részére azzal a céllal, hogy a Vas Megyei Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő szellemi, tárgyi, épített, kulturális örökségünket, valamint természeti értékeinket jobban megismerjék a diákok. A versenyre 4 fős csapatokat kellett szervezni. A diákoknak nemcsak elméleti tudásukról kellett számot adniuk, hanem kreativitásukról, szellemességükről is. Elmepörgető, talpraesettséget és alapos bogarászást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A plakátkészítés, népdaléneklés mellett, érteniük kellett a videoszerkesztéshez, a döntőbe jutott csapatoknak pedig még ötletes előadással is kellett készülniük.

A vetélkedő 3 fordulós volt, de iskolánként csupán egy csapat juthatott a döntőbe. Két általános iskolás csapatunk a 8. n osztály diákjai: MAGYAR JÚLIA, MOLNÁR NÓRA, NAGY LUCA és NARDAI NÓRA, valamint a 8. m osztály diákjai: ÁDÁM ÁGOSTON, MITTL LILLA, VÁGI KATALIN és ZSUGONITS HANNA a második fordulóig becsülettel „küzdöttek”, szép eredménnyel végeztek a mezőnyben.

A középiskolás kategóriában induló 10. N osztályos csapat, a „Törtető törisek”:
DALLOS BOGLÁRKA, HALLER DORKA, HETÉNYI ADÉL, LÉNÁRD ANNA
19 csapat közül jutottak be a legjobb 6 közé a döntőbe, ahol 5. helyen végeztek (egy ponttal lemaradva a 4. helyezett csapat mögött).

Úgy gondolom, a vetélkedő elérte célját, a résztvevő diákok szűkebb hazánk, Vas megye ismert és kevésbé híres értékeiről, valamint a hungarikumokról nemcsak információkat gyűjtöttek egybe, hanem közösen megélt élményeket is szereztek a játék során.

 

Morosits Eszter

felkészítő pedagógus

Töriverseny 2019. január


Comments are Closed

^