Nagymaroson jártunk! – Gimnazista beszámoló

Idén is megrendezésre került a már negyven éve híres Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. Október 6-án a mi iskolánkból is elindult közel hatvan diák. Kicsit fáradtan vágtunk neki az útnak, de a buszról látva a csodás napfelkeltét, minden álmosságunk elillant.

Körülbelül délelőtt 10 órára a találkozó helyszínére is érkeztünk, ahol a templom látogatása után egy házaspár tartott egy érdekes előadást, majd egy csodálatos szentségimádáson vehettünk részt. Ezután három-négy csoportra oszlott a közösség. Minden fakultációnál más és más témában lehetett elmélkedni. Nagyon izgalmas volt hallani azt, hogy más embereknek, mit is jelent Isten. Ezeket követően tartottunk egy-két óra ebédszünetet, ami alatt ellátogattunk a Duna parthoz. Nagyon szép kilátás tárult elénk.

A szünetet követően egy lenyűgöző szentmisén vehettünk részt. Órákon át imádkoztunk és énekeltünk, mit sem törődve az indulással. Fájó szívvel, de mégis elindultunk hazafelé. A kimerültségünk ellenére a hazaúton sem unatkoztunk, ugyanis végig énekeltük az egész utat. Kimerülten szálltunk le a buszról, de mielőtt elbúcsúztunk volna, megfogadtuk, hogy a tavaszi találkozóra is ellátogatunk.
Zárásként ezúton is szeretnénk megköszönni Filoména és Lujza nővéreknek a szervezést.

Kovács Kitti 9.n



Comments are Closed

^