március, 2018

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Üzenet a biztonságért

2018. március 26-a délelőttjén az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szervezésében a Szolnokról érkező, Üzenet Táncszínházzal együttműködve „Üzenet a biztonságért” címmel bűn- és baleset megelőzési előadáson vettek részt iskolánk 9.n osztályos tanulói, mely az MMIK Színháztermében került megrendezésre.

Az előadás érdekessége abban rejlett, hogy a Táncszínház hatásos koreográfiáin keresztül ismerhették meg a diákok a családon belüli erőszak, a kirekesztés, a személytelen világ – a telefon, a drog és az alkohol, a láthatóság és a diszkó balesetek problémakörét.

Egy-egy bemutatott táncprodukciót követően Kovács Róbert színművész szólította színpadra a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereit, akik beszéltek az adott témáról, elemezték a bennük rejlő veszélyeket.

Reméljük, hogy tanulóink tudatosabban felmérik a veszélyhelyzeteket, és mielőtt cselekednének, eszükbe jut mindaz, amit ezen a figyelemfelkeltő, változatos előadáson láttak, hallottak.

Üzenet a biztonságért_2018

Simon-Geiszler Sarolta

Brenneres diákok a Művészeti Fesztiválon

Népes brenneres mezőny a szombathelyi tehetségkutatón: Pagano Loretta első helyezést ért el a Művészeti Fesztiválon!

Az AGORA Gyermek és Ifjúsági Fesztiválra idén is szép számmal jöttek kicsik és nagyok, hogy bemutassák a szakértő zsűrinek valamint a közönségnek, miben és mennyire ügyesek, tehetségesek. Iskolánk tanulói közül sokan neveztek a különböző kategóriákban.

Nagy szeretettel gratulálunk Pagano Lorettának (8.a), aki a Felső tagozatos Mai Dal kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Vers kategóriában indult Piri Júlia (5.a), Kiss Márton (5.n) és Sásdi Noel (5.n), Mai Dal kategóriában pedig Tóth Boglárka (7.n) és Fogl Noémi (10.n) mérette meg magát. Mindnyájan megérdemelték a zsűri elismerését és a közönség tapsát. Büszkék vagyunk diákjainkra, további sok sikert kívánunk!

Művészeti Fesztivál_2018

H. Pezenhófer Brigitta

Robotika verseny Sopronban

A IX. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen vett részt iskolánk 4 csapata.

A területi forduló a soproni Széchenyi István Gimnáziumban került megrendezésre.

A versenyen 5. és 7. évfolyamos, 2-3 fős diákcsapataink indultak.

A feladat a LEGO MINDSTORMS EV3 robotok programozása.

A versenyen az ötödik évfolyamon a legjobb, a FT csapat I. helyezést nyert, így bejutottak a döntőbe , ami 2018. április 14-én lesz Kecskeméten.

A győztes FT csapat tagjai:

Gerencsér Máté

Horváth Balázs

Kiss Gergő

a második helyezést elérte a roham@ csapat: :

Csontos Ármin

Kovács Máté

a harmadik helyezést a Brenner II. csapat nyerte :

Kiss Márton

Sásdi Noel

A 7. évfolyamos Masters of Mindstorms csapat szoros versenyben lecsúszott a döntőbe jutásról, tagjai:

Ádám Ágoston

Dallos Barnabás

Kiss Benedek

Felkészítő tanár: Király Klaudia

Gratulálunk Tanítványainknak!

 

 

 

 

^