Kollégiumi dolgozók kirándulása

2017. június 28-án a Brenner János Kollégium dolgozói Bence atya vezetésével kirándultak névadónk, Brenner János papi szolgálatával kapcsolatos emlékhelyekre, templomokba.

Először a farkasfai Szent-Anna – templomot tekintettük meg, amelyben nemcsak fafaragványokat, hanem gravírozott ablakokat is megcsodálhattunk. Ezek egyike Brenner János atyát ábrázolta, jelmondatával együtt. Utunk következő állomása a máriaújfalúi Szent Péter és Pál kápolna volt. Itt mutatta be utolsó szentmiséjét Brenner János 1957. december 14-én. Bence atya pedig nekünk és a falubelieknek tartott szentmisét. Ezután felkerestük a rábakethelyi Mindenszentek-templomot, amely Brenner János első és egyetlen plébániai állomáshelye volt. Majd gyalogosan elmentünk a zsidai Jó Pásztor-kápolnához, amelyet a Brenner János Emlékhely Alapítvány építtetett, hogy Brenner János atya emlékét méltó módon megőrizzék.

A melegtől és a sétától egy kicsit elfáradva mentünk ebédelni. A jóízűen elfogyasztott ebéd és egy kis szabadidős program után, délután indultunk haza. A buszon még várt minket egy-két meglepetés: köszöntöttük a névnapos kollégákat, s voltak kvíz kérdések a kirándulásunkkal kapcsolatban, s aki jól válaszolt, jutalmat kapott. Utunk végén Bence atya Brenner János életével kapcsolatos könyvecskével ajándékozott meg bennünket. Jó hangulatban, lelkileg feltöltődve értünk haza!

Kollégiumi dolgozók kirándulása 2017.

(Kollégium)



Comments are Closed

^