Előadás a kollégiumban az internet biztonságos használatáról

A kollégisták élete elképzelhetetlen internet nélkül. Szükség van rá a házi feladatokhoz, a szülőkkel és a barátokkal való kapcsolattartáshoz. E tömegkommunikációs eszköz jó tulajdonságait egy emberöltő alatt sem lehetne felsorolni. Bármennyire népszerű a virtuális világ, nem lehet elhallgatni, hogy nagyon sok veszélyt is rejt.

2017.02.20-án és 02. 27-én Németh Andrea rendőr őrnagy tartott érdekfeszítő előadást kollégiumunkban az internet biztonságos használatáról. Az első alkalommal a 9. 10. évfolyamos lányok, a második alkalommal a 11. és 12. évfolyamos lányok vettek részt a rendezvényen. A fiúknak március 6-án, és 13-án tartott előadást Varga Sándor rendőr őrnagy.

Az előadás megvilágította előttünk az internetezés veszélyes oldalát: hasznos információkat kaptunk a személyes védelemről, a kapcsolatbeli gondokról, a közösségi hálón megosztott tartalmak hatásairól, a különböző közösségek működésének hibáiról. Részletes beszámolót hallhattunk a hétköznapi életben szükséges óvintézkedésekről.

Közvetlenné és követhetővé tették az előadásokat a levetített oktatófilmek valamint az előadók érdekfeszítő stílusa. Megtudtuk milyen táskát a legnehezebb ellopni, milyen módon a leghelyesebb a telefont tárolni. Az előadás közben és végén is tehettünk fel kérdéseket a témával a kapcsolatban.

Úgy érezzük, valóban hasznos és megszívlelendő információkhoz jutottunk. Már tudjuk, mit hibáztunk el, és ezáltal talán mindenki körültekintőbbé válik a virtuális világgal kapcsolatban.

Előadás a kollégiumban az internet biztonságos használatáról

(Gergely Anna- Leffler Bernadett –kollégium)



Comments are Closed

^