március, 2017

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Sikereink a Gyermek Művészeti Fesztiválon

Idén 9. alkalommal rendezte meg 2017. március 22-23. között az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a Gyermek Művészeti Fesztivált. 

Március 22-én az alsó tagozatosok, míg március 23-án a felső tagozatosok és a középiskolások produkciói mutatkoztak be. Tehetségekben idén sem volt hiány! A meghirdetett kategóriák között volt vers- és prózamondás, népdaléneklés, néptánc, mai dal éneklés, modern és kortárs tánc is. Diákjaink remek szereplésükkel kiemelkedtek a mezőnyből. Az alsósok közül Havasi-Kerényi Csillag Emma 2. a osztályos tanuló mondott mesét, felsős diákjaink pedig több kategóriát is kipróbáltak. Tóth Boglárka és Schubert Dóra 6.n osztályos diákok az Ocho Macho együttes Jó nekem című dalát énekelték el. A felső tagozatosoknál egyéb kategóriában Móritz Gergely 6. m osztályos tanuló kiváló néptánc produkciójával a 2. helyet, Pagano Loretta 7. a osztályos tanuló mai dal kategóriában az 1. helyet szerezte meg. A középiskolás indulók közül mai dal kategóriában Fogl Noémi 9. n és Szita Máté (Premontrei Gimnázium 9.) osztályos diákok duettje a második helyet hozta.

Gratulálunk minden résztvevő diákunknak! További sok sikert kívánunk!

Morosits Eszter (cikk és fotó)

Brenner János Általános Iskola, Gimnázium

Fotó: www.vaskarika.hu

gyermek művészeti fesztivál 2017
« 2 A 2 »

Megemlékezés az 1848-as forradalomról

A forradalom és szabadságharc emlékét a fiúk kápolnájában ünnepeltük meg az esti ima után.

P1230709A műsort Ferencsák Béla tanár úr csoportja készítette, amely a Dongó együttes Márciusi ifjak című dalával kezdődött. A narrátor március 15-e történéseit ismertette meg velünk, a többi szereplő a nap forradalmi hangulatát felidéző verssel és a 12 pont felolvasásával elevenítette fel a szabadságharc emlékét. Végül Petőfi Sándor naplójából hallhattunk egy idézetet, amely így kezdődött: „Üdvözlégy születésed napján, magyar szabadság!”

A megemlékezés méltóságát diáktársaink hatásos előadásmódja és ünnepi öltözete fokozta.

 

(Fürdős Nóra-kollégium)

 

A Víz Világnapja az oviban

Környezeti nevelőmunkánk, környezettudatos magatartásra és viselkedési kultúrára való nevelési törekvéseink része a természet jeles napjaira való készülődés. A jeles napok kiemelt figyelmet kapnak a mindennapjaink közé ünnepivé emelve. Így, mint minden esztendőben, idén is közös program keretében ünnepelte óvodánk a Víz Világnapját. A „vizes héten” minden csoport külön készült az ünnepre.  Állatok, növények, járművek; tájakat, természeti jelenségeket ábrázoló alkotások és képek készültek különböző vizuális technikák alkalmazásával, amelyek díszítik óvodáink falait, faliújságjait.

Március 22-én kékbe öltözött apróságok lepték el a Hollán úti óvodát, kezükben lobogtatva az otthon, a családok által készült „vizes” zászlókat, amelyekből csodálatos kiállítási anyag látható az óvoda folyosóján.

Az ünnep napján délelőtt óvodánk hat csoportja a Csónakázótó szigetén találkozott. 130 gyermek kézfogással, valamint versekkel és énekekkel köszöntötte a vizet, a vizes élővilág csodáit. „Csepp-csepp, csepereg…”; „Egy csepp, két csepp, öt csepp…”; „Kis kacsa fürdik…; Weöres Sándor: Kacsaúsztató és még számos vers, mondóka és ének hangzott el kicsik és nagyok tolmácsolásában. Majd a csoportok külön vették birtokba a tó körüli természetet. A Nap csoportos gyermekek körbesétálták a szigetet, versenyt futottak az új hídon, majd nevetve ültek a mosolygó faszobor ölébe.  A Szív csoportos gyermekek a kishídon elidőzve megszemlélték a tó vizét, kutatták, milyen állatokat rejt a tó vize. A tavat körbesétálva kacsákat és hattyúkat etettek az otthonról hozott elemózsiával. A busz visszaindulásáig a nap meleg sugaraiban fürdőztek és megcsodálták a már rügyező, virágzó növényeket.  A Halacskák a szigetről a sportlétesítmények felé vették az irányt, ahol a játszótéren és a különböző eszközökön mozgatták meg testüket. A Katicák szép lassan sétálva örültek a természet minden apró élőlényének. Kicsi katicabogarak, hangyák, kacsák és hattyúk varázsolták el a kicsiket, és láttukra sokat beszélgettek, énekeltek, mondókáztak.

Fáradtan, kimerülten, de élményekkel telve érkeztünk vissza óvodáinkba, ahol aztán délután öröm volt hallani az élménybeszámolókat a szülők felé.

Horváth Katalin Tímea

Víz világnapja az oviban 2017

Fotók: az óvoda dolgozói

 

 

^