csütörtök, január 5th, 2017

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Sok-sok, rengeteg új könyv a könyvtárban

Friss könyvillat lengi be könyvtárunk kölcsönző részét. Ötszáz új könyv csodálatos, olvasásra hívogató illata. A 2016. év vége sok örömet hozott iskolánk könyvtárába.
Az ősz folyamán iskolánk Szülői Szervezetének támogatásából 42 könyvet tudtunk vásárolni. Főként az alsó tagozatos korosztály érdeklődésére, igényeire figyelve válogattunk szépirodalmi olvasmányokat. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel fogadták az új könyvek érkezését, alig várták, hogy kölcsönözhessék és olvashassák azokat.
December elején újabb 42 könyvvel gyarapítottuk állományunkat. Egyrészt friss kiadású ismeretközlő könyveket vásároltunk, másrészt gimnáziumi irodalmi kötelező olvasmányokat szereztünk be.
Októberben jelentkeztünk a Bendegúz Akadémia Alapítványa által hirdetett könyvtámogatási pályázatra. Pár hét múlva nagy örömmel értesültünk a jó hírről, hogy iskolánk nyerte el az első díjat. 1 millió forint értékű, az általános iskolai korosztálynak szóló Könyvmolyképző kiadós könyvet kaptunk a szegedi alapítványtól. A könyveket karácsony előtt, ünnepélyes keretek közt vehettük át. Még ki sem csomagoltuk a dobozokat, ki sem pakoltuk a könyveket, de a könyvtárba már kíváncsi, friss könyvre, olvasásra kiéhezett gyerekek érkeztek. Gyors válogatás, rendszerezés után, de még állományba vétel előtt, már most kölcsönözhetnek egy-egy új könyvet a diákok.
Ennyi értékes, új kiadvánnyal már régen gyarapodott könyvtárunk.
Reméljük, hogy a tetszetős, modern könyvek egy életre meghozzák a gyerekek kedvét az olvasáshoz! És ne feledjük: napi 20 perc olvasás csodát tesz!

Új könyvek a könyvtárban
« 2 A 2 »

Fotó,cikk: Iványiné Nagy Kinga

Christmas is all around / Es weihnachtet – karácsonyváró karaoke

Egy hetes felkészülés előzte meg a 7-8-9. évfolyamos diákok karácsonyi karaoke délutánját. Csoportonként kellett készülniük egy-egy angol ill. német karácsonyi dallal, melyet aztán a többiek előtt bemutattak – ki-ki saját stílusában. Láthattunk mikulássapkás és angyalszárnnyal érkező csapatot is, sőt maga a Mikulás is betévedt közben, hogy szétossza az ajándék szaloncukrait. A jó hangulatú délutánt –az 5-6. évfolyamosokhoz hasonlóan- a felsőbb évesek is kókuszgolyó-kóstolással zárták.

Karácsonyi karaoke _2016
« 2 A 2 »

Fotó, cikk: Vassné Szilvágyi Mónika

Karácsonyváró nyelvi délután

2016-ban, egy decemberi csütörtök délután rendeztük meg az 5. és 6. évfolyam vállalkozó kedvű angolosainak és németeseinek a karácsonyváró délutánt. A diákok csapatokba rendeződve oldották meg a játékos nyelvi feladatokat, tesztelhették a karácsony témakörhöz kötődő szókincsismeretüket. A vetélkedő végén közös éneklésre is sor került, zárásképpen pedig a –tanár nénik és néhány segítőkész diák segítségével készült- kókuszgolyók tesztelése következhetett.

Karácsonyi nyelvi délután _ 2016
« 1 A 3 »

Fotó, cikk: Vassné Szilvágyi Mónika

^