Szent Gellért nap az alsó tagozaton

2016. szeptember 23-án ünnepelte iskolánk az egyházi iskolák védőszentjének, Szent Gellértnek az ünnepét. Reggel buszokkal Jákra utaztunk. A helyi sportpályánál elfogyasztottuk a reggelit. Ezt követően a 4. évfolyam egy Szent Gellért életéről szóló színdarabot adott elő, mely nagy tetszést aratott a diákok körében. Felvettük a hátizsákokat, és elsétáltunk a méltán híres Jáki templomhoz, utunk fő helyszínéhez. Sok tanuló még nem járt itt, látszott az arcukon a csodálkozás, amint megpillantották a gyönyörű épületet. Amint mindenki helyet foglalt, Rátkai atya jáki plébános röviden bemutatta a templomot úgy, hogy azt a kisgyerekek is megérthessék. Ezután ezen a különleges helyszínen, misén vettünk részt. A domonkos nővérek gitáros daltanítása még érdekesebbé és változatosabbá tette ezt a délelőttöt.

A gyerekek farkaséhesen és mozgásra éhesen ballagtak vissza a sportpályára, ahol a hideg ebéd elfogyasztása után kezdődött a várva várt Szent Gellért vetélkedő. Tíz állomáson a szent életével kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani az osztályoknak. Öröm volt látni a tanulók lelkesedését, felkészültségét, és azt, ahogy egymást bíztatták az egyes állomásokon. A verseny befejezése után még szabad játékra is maradt idő a helyi játszótéren. Ám a buszos visszautazás után még nem volt vége a napnak. Az iskolában hamarosan jött a várt eredményhirdetés. Mindössze 1-1 pont különbség volt az első három helyezett osztály között.

Szent Gellért vetélkedő:

  • 1. helyezett: 4. b osztály
  • 2. helyezett: 4. a osztály
  • 3. helyezett: 3. b osztály

 

Ezen a délutánon volt a nyári élményem című rajzverseny eredményhirdetése is. Rengeteg szebbnél szebb rajz készült, ami igen megnehezítette a zsűriző tanító nénik munkáját.

Helyezettek: 1. évfolyam

  1. Szunyog Anna 1.c
  2. Varga Nóra 1. c
  3. Nagy Péter 1. b
  4. évfolyam
  5. Sipos Sára 2. c
  6. Vass Gréta 2. b
  7. Krenner Krisztián 2. a

3, évfolyam

  1. Jánosa Réka 3. a
  2. Plandler Luca 3. a
  3. Nagylaki Réka 3. b

4, évfolyam

  1. Stankovics Lívia 4, a
  2. Hajba Noémi 4. b
  3. Géczi Lili 4.a

 

Szent Gellért nap - alsó 2016
« 1 A 3 »


Comments are Closed

^