Első hetek az óvodában

A Hollán utcai Katica csoportban augusztus vége óta zajlik az élet. Tárt karokkal és nyitott szívvel fogadtuk az ovi új kis lakóit, a kicsi Katicákat és a Katica szülőket. Az első pár napot a szülőkkel tölthették az alig 3 éves apróságok, akik anyuval és apuval, a testvérekkel együtt fedezhették föl a csoportszobát, a játékokat, az óvodai lét érdekességeit.

A nagy próbát, az első napokat egyedül az oviban minden kisgyermek bátran, icipici sírással, sok bújással és öleléssel és simogatással „vészelte” át. Mára már a gyermekek nagy része örömmel, várakozással lépi át reggelente a küszöböt. Kérik az énekeket, mondókákat, versikéket és közben rajzolgatunk, maszatolunk, gyurmázunk csak úgy, a ceruza, zsírkréta, a gyurma kézbevételének öröméért. Így születtek első „alkotásaink” anyának és apának és ezek az első munkák díszítik csoportunk falait, polcait. Hívnak minket „főzőcskézni”, építeni, autózni vagy éppen kedvenc könyveiket rakják elénk, hogy együtt lapozgassunk vagy olvasgassunk. Élvezettel játszanak az egyszerű kirakókkal, logikai játékokkal, sokuk kitartása csodálatra méltó. Szeretik az udvart, az abban rejlő lehetőségeket próbálgatni. A homokozás, a biciklizés, a mászókán való próbálkozások és a „hinta-palinta” nagy segítségre volt a gyermekeknek abban, hogy az anya nélküli idő gyorsabban teljen az első napokban.

Első hetek a Katica csoportban - 2016
« 1 A 2 »

Érdeklődő, vidám és nyitott mindenre kis társaság a Katicák csoportja. Vannak csendes, visszahúzódó, bátortalan, néha bizony még mindig pityergő – síró, és vannak erőteljesebb, bátor, mindent kipróbáló, „én akarom” egyéniségek a gyermekek között és ez a sokszínűség változatos feladatok és „próbák” elé állítja a csoport minden tagját, gyermeket és felnőttet egyaránt.

„Együtt lenni jó…”- énekeljük reggelente a Csendes perceink során. És valóban, öröm velük beszélgetni, játszani, együtt átélni az óvodás élet első csodáit, szeretjük együtt élni a mindennapokat a kicsi Katicákkal.

Horváth Katalin Tímea



Comments are Closed

^