Egészséghét a kollégiumban

Október 10-től 13-ig tartott az egészséghét a kollégiumban, melynek keretében előadáson, filmnézésen, plakátkészítő versenyen és salátakészítő versenyen vehettünk részt nevelőtanáraink (Szalai Szilvia tanárnő és Kiricsi László tanár úr) szervezésében. A foglalkozások arra irányultak, hogy felhívják a figyelmünket az egészségtudatos életmódra, ezen belül a helyes táplálkozásra, a balesetmegelőzésre, valamint az elsősegélynyújtással kapcsolatos ismeretek fontosságára.

A plakátkészítés során 3 téma közül lehetett választani. Egészséges táplálkozás, a dohányzás káros hatásai, a mozgás jótékony szerepe. Kedden az „Egy kosaras naplója”című filmet néztük meg, amely egy fiatal fiú történetét mutatta be, akinek életét, ígéretesnek induló kosaras karrierjét a kábítószer fogyasztása törte ketté.

Szerdán Márovics Pál állomásvezető mentőtiszt előadását hallgattuk meg az elsősegélynyújtás fontosságáról. Megtanultuk, hogyan kell helyesen mentőt hívni, vészhelyzetekben megfelelően cselekedni, hiszen aki életet ment, életet nyer.

Végül a csütörtöki napon salátakészítő versenyre került sor. 5 csapat versengett egymással. Nehéz volt döntést hozni, mivel igényes kompozíciók születtek. Végül a zsűri döntése alapján a 3. csoport (10. évfolyam) diákjai nyerték meg a salátakészítésért járó fődíjat. A plakátkészítésben részt vevő diákok munkáinak zsűrizésére is ez alkalommal került sor. Itt sem volt könnyű dolga a zsűrinek, de végül döntése alapján az első helyet az első csoport ( 9. évfolyam ) diákjai szerezték meg.

Egészséghét 2016.

Az egészséghét keretén belül a kellemes hangulatban lezajlott változatos programok révén újabb ismeretekkel gazdagodtunk.

Nagy Natália-kollégista



Comments are Closed

^