Szent Márton rendezvénysorozat nyitó szentmiséje a kollégiumban

Kollégiumunk sikeresen szerepelt a „Szent Márton Emlékévhez kötődő civil kezdeményezések támogatása” elnevezésű pályázaton. Az elnyert összegből a nevelőtestület Szent Márton életével kapcsolatos programokat szervez a kollégisták számára. Ennek a rendezvénysorozatnak első programja volt a már említett szentmise, melyet 2016. május 26-án este, Schauermann János Atya tartott kollégiumunk kápolnájában.

János Atya Szent Márton életéből különböző eseményeket elevenített fel, többek között a csodáiról beszélt. A legelső csoda az volt, amikor távollétében elhunyt tanítványa, s amikor visszaérkezett, már a temetésre, megkérte társait, hogy hagyják egyedül az elhunyttal.  Mikor egyedül maradt, sírva leborult a testre és imádkozott. Tanítványa hirtelen kinyitotta a szemét, feltámadt. A belépők nem akartak hinni a szemüknek: a halott újra élt. Számos más csodával nyilvánította ki Isten, hogy Márton a kiválasztottja.

János Atya megemlítette azt is, hogy nekünk már sokkal könnyebb, hiszen több lehetőségünk van az imádságra, mint annak idején Mártonnak volt. Márton mégis mindig meglátta Istent, a legnagyobb bajban is tudott hozzá imádkozni, és a rossz dolgokban is azt kereste, mit üzen neki általuk Isten.

Szent Márton rendezvénysorozat nyitó szentmiséje a kollégiumban

A szentmise végén Szent Mártonhoz imádkoztunk:

„ Szent Márton, egyházmegyénk védőszentje kérünk téged: Oltalmazd országunkat, mely a te hazád is volt, hogy a hit, a béke, és a szabadság országa maradjon, és segítsd püspökünket, hogy ő is, mint te, a hit, remény és szeretet őszinte tanúja legyen. Ámen. „

 

Kollégium



Comments are Closed

^