Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntője 2016

2016. április 22-én rendezték meg Nyíregyházán a Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntőjét, melynek Öveges korcsoportjában Rátkai Bálint vehetett részt. A döntőbe jutás feltétele első körben 50 feladat helyes megoldása, majd a területi fordulón elért nagyon jó (84%-os) eredmény volt.

A verseny előtti napon 7 órás utazás várt Bálintra. A Kodály Zeneiskolában tartott megnyitó után időben tértek nyugovóra a tanulók, hiszen másnap délelőtt került sor a komoly megmérettetésre. A döntő négy 60 perces fordulóból állt: először számításos feladatsor, történeti rész, majd teszt és végül kísérletek megoldásával mérték össze tudásukat a versenyzők. Délután a verseny feszültségét a Nyíregyházi Vadasparkban vezették le, ahol fehér tigrist, pingvineket, fóka show-t és még sok más különlegességet láthattak a diákok. Este Varga István tanár úr érdekes kísérletei bűvölték el a gyerekeket.

Az izgalmas eredményhirdetésre másnap reggel került sor.

Rátkai Bálint a 3. helyet szerezte meg.

Ebben a tanévben immár harmadszor gratulálhatunk országos versenyen elért nagyon jó eredményeihez! felkészítője: Vida Mária tanárnő

Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntője 2016


Comments are Closed

^