Békefi Antal Népdaléneklési Verseny

Iskolánkban hatodik alkalommal hirdettük meg a Békefi Antal Népdaléneklési Versenyt. Énekelni szerető és tudó óvodások és alsó tagozatos kisdiákok jelentkezését vártuk Szombathelyről és környékéről.

Az idei tanévben 4 településről, 18 intézményből 36 kisgyermek jelentkezett a megmérettetésre, amelyre 2016. április 22-én, pénteken került sor. Az eseménynek helyt adó gyönyörű szép könyvtárunkban tudásukat rangos szakmai zsűri – Németh Endréné Békefi Zsuzsanna, Pálköviné Békefi Cecília és Tanai Erzsébet – előtt mutathatták meg. Az izgalmakban és gyönyörűséges hangokban gazdag 60 perces verseny után finom tízórai és meglepetésműsor várt pihenésképpen az énekesekre.

Míg a gyermekek lufibábokat hajtogattak, tavaszi virágokat és énekes madarakat ragasztottak, Zita nénivel népi játékokat és táncokat tanultak, vagy éppen magyar népmeséket néztek, addig a zsűriben lázas munka folyt. Az eredmény: arany, ezüst és bronz minősítés. Az okleveleket és ajándékokat Békefi Zsuzsanna a zsűri elnöke és Bokor Zoltán atya, az iskola püspöki referense adta át.

Szöveg: Lendli Erzsébet

Fotó: Dr. Paganoné Joó Gréta

Népdalverseny 2016
« A 17 »


Comments are Closed

^