szerda, április 27th, 2016

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Békefi Antal Népdaléneklési Verseny

Iskolánkban hatodik alkalommal hirdettük meg a Békefi Antal Népdaléneklési Versenyt. Énekelni szerető és tudó óvodások és alsó tagozatos kisdiákok jelentkezését vártuk Szombathelyről és környékéről.

Az idei tanévben 4 településről, 18 intézményből 36 kisgyermek jelentkezett a megmérettetésre, amelyre 2016. április 22-én, pénteken került sor. Az eseménynek helyt adó gyönyörű szép könyvtárunkban tudásukat rangos szakmai zsűri – Németh Endréné Békefi Zsuzsanna, Pálköviné Békefi Cecília és Tanai Erzsébet – előtt mutathatták meg. Az izgalmakban és gyönyörűséges hangokban gazdag 60 perces verseny után finom tízórai és meglepetésműsor várt pihenésképpen az énekesekre.

Míg a gyermekek lufibábokat hajtogattak, tavaszi virágokat és énekes madarakat ragasztottak, Zita nénivel népi játékokat és táncokat tanultak, vagy éppen magyar népmeséket néztek, addig a zsűriben lázas munka folyt. Az eredmény: arany, ezüst és bronz minősítés. Az okleveleket és ajándékokat Békefi Zsuzsanna a zsűri elnöke és Bokor Zoltán atya, az iskola püspöki referense adta át.

Szöveg: Lendli Erzsébet

Fotó: Dr. Paganoné Joó Gréta

Népdalverseny 2016
« 2 A 17 »

Sopronban kirándultunk

A Brenner János Óvoda munkatársi közössége április 15-én, pénteken Sopronban és környékén kirándult. 7 éve elhunyt vezető óvónőnk, Polgárdy Szilárdné Mariann sírjához látogattunk el elsőként, ahol imával és pár kedves mondattal emlékeztünk Rá, a szeretett és tisztelt óvónőre, vezetőre.

A sopronbánfalvai Mária Magdolna templomban és a Karmelita Kolostorban tett látogatás után a Sörházdombi Kilátó sok-sok lépcsőjét megmászva Sopron városa és a Lővérek, valamint a csodás  soproni táj tárult szemeink elé.

Ebéd után városnéző kisvonatra ülve Sopron nevezetességeit volt lehetőségünk látni, majd a város egyik egy kedvelt cukrászdájában zártuk a napot.

Az egész nap jókedvűen, vidámságban, jóízű beszélgetésekkel telt el. Feltöltődve, telve élményekkel tértünk haza.

Sopronban kirándultunk - 2016.
« 1 A 2 »

Föld Napja az oviban – 2016.

irta

– Pintérné Frisch Eszter –

„ Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Így hangzik az 1970-ben útjára indított Föld napja mozgalom jelmondata, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. De mit jelent ma a Föld az embereknek? Hegyet és völgyet, növényt és állatot, folyót és tengereket, fákat és szép színes virágokat, azaz egy olyan törékeny természeti és épített környezetet, amelynek sorsáról felelős döntéseket kell hoznunk a jövő számára.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekeink megismerjék a Földet, a földön élő állat és növényvilágot, a természeti jelenségeket, ezért ismeretterjesztő könyveket nézegetünk a bolygónkról, térképet lapozunk, rajta folyókat, tengereket, hegyeket keresünk, s beszélgetünk az Isten által teremtett szép, színes világunkról, melynek mi emberek is részesei vagyunk és cselekvő aktivitással tenni is tudunk Földünk védelméért.

Az idei évben a Föld napja keretében a szülők segítségével megszépítettük óvodánk udvarát, virágoskertet rendeztünk és virágokat ültettünk. A fárasztó kerti munka után léggömböket fújtunk, melyeknek alakjai hasonlítanak élőhelyünkre, a Földre, színeik pedig csodálatos világunk szépségeit tükrözik. A Föld Napja program lezárásaként pedig óvodánk valamennyi lakójának kézfogásával kialakított hatalmas nagy körben megfigyelhettük, hogy milyen sokfélék vagyunk, felidézhettük azt, hogy valamennyien összetartozunk és mindezekért hálát adtunk a Mennyei Atyának egy közös énekkel.

Föld Napja 2016.

Pintérné Frisch Eszter

Eszti néni

^