péntek, április 15th, 2016

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Nyelvhelyességi vetélkedő a kollégiumban

2016. március 17-én „Édes anyanyelvünk”- kollégiumi nyelvhasználati és nyelvhelyességi vetélkedőn próbálhatták ki helyesírási tudásukat kollégiumunk tanulói.

Többféle, színes feladat (pl. betűpiramis, vagy a sport világából való, idegen szavak magyarítása, stb.) tette próbára a diákok tudását, de a legtöbb résztvevő derekasan helytállt a megmérettetésen. Mivel nem volt olyan tétje ennek a versenynek, mint az iskolában, ahol a helyesírást osztályozzák, ezért a nem szokványos, játékos feladatok megoldására szívesebben vállalkoztak a diákok. Nagyon örültünk a nem kevés, kiválóan megoldott feladatnak, és természetesen a végén nem maradt el a jól megérdemelt jutalmak kiosztása sem.

A feladatlap letölthető innen: Nyelvhelyességi feladatok

Kollégisták nyelvhelyességi versenye 2016.

 

A kollégium dolgozóinak lelkigyakorlata Sümegen

2016. 04. 09-én a kollégium dolgozói Sümegre utaztak lelkigyakorlatra, János Atya vezetésével. A busz fél 7-kor indult a kollégium elől 17 fővel.

A Sümegig vezető úton imádkoztunk, majd részt vettünk a 8 órakor kezdődő szentmisén. Ezután 2 elmélkedés következett Barsi Balázs Atyával. Az elmélkedések után mindenki elvonult, hogy lelkiismeretvizsgálatot tartson a hallottakkal kapcsolatban.  Sajnos a tervezett 3. elmélkedés elmaradt, de így is nagyon örültünk, hiszen Balázs Atya betegen fogadott bennünket.

13 órakor ebédeltünk a közeli vendéglőben, majd Sümegcsehibe indultunk. Megismertük a gyönyörű természeti környezetben épített boldog John Henry Newman bíborosról elnevezett templom történetét, elimádkoztuk az irgalmasság rózsafüzért, megnéztük a kápolnát és az Udvardi Erzsébet festőművész által készített keresztutat.

Hazafelé a kollégiumi közösségért imádkoztunk, és mindenki jó kedvvel tért haza.

Kollégiumi dolgozók lelkigyakorlata Sümegen
« A 2 »
^