csütörtök, december 10th, 2015

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Iskolánk kápolnájának felszentelése

2015. december 10-én Dr. Veres András megyéspüspök úr felszentelte iskolánk kápolnáját.

Az ünnepi szentmisén iskolánk egész közössége részt vett. Nagy örömünkre mostantól lehetőségünk nyílik az Oltáriszentségben jelenlévő Jézussal napközben is találkozni szentmise alkalmával, vagy csak egy  rövid adoráció erejéig. Az imára, elcsendesedésre püspök atya is buzdított, hiszen szükségünk van minden nap az Istennel való találkozásra, beszélgetésre. Merjünk jelen az Úr előtt, merjünk eléje állni, ott lenni az Ő jelenlétében és így végezni munkánkat minden nap.

Fotó: Molnár Péter

Kápolna felszentelése 2015
« 2 A 4 »

Családi könyvtári délután

November 26-án délután tartottuk immár hagyományos családi könyvtári délutánunkat. Délután 1 órától este 7 óráig fogadtuk az egyedül vagy családjukkal érkező diákokat.

A könyvtárban élő könyvek várták az érdeklődőket. Az élő könyvek megtestesítették a szívükhöz közelálló könyvüket; az őket „kikölcsönzőknek” meséltek annak tartalmáról, szereplőiről, s arról, hogy miért ajánlják elolvasni. A divatos kortárs ifjúsági regények mellett klasszikus és ismeretterjesztő olvasmányokat is ajánlottak a diákok. Kisebbek és nagyobbak kedvük szerint válogathattak a rengeteg információkereső feladat közül, a bátrabbak pedig kis rejtvényfüzet segítségével bebarangolhatták, felfedezhették az iskola közvetlen környezetét. Több kvíz megoldásával tesztelhették a látogatók, hogy mennyire jártasak a magyar költészetben, regényirodalomban és a népmesék világában. A legkisebbek könyvtárral kapcsolatos keresztrejtvényeket, szókeresőket fejthettek meg, de kincseket is kereshettek játékosan a könyvek között. Az olvasóteremben kézműves foglalkozás színesítette a délutánt. Karácsonyfát, Mikulást, könyvjelzőt, színes baglyot készíthettek, könyvsünit hajtogathattak a látogatók. A rajzteremben olvasásról, könyvekről, könyvtárakról szóló rövidfilmeket vetítettünk. A nyitott könyvtári délutánt óriási érdeklődés kísérte, mindenki talált ízlésének és érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Távozáskor sokan említették, hogy máskor is szívesen vennének részt hasonló rendezvényeken.

Iványiné Nagy Kinga

Könyvtári délután 2015
« 1 A 2 »

Adventi hangverseny

2015. december 10-én tartottuk meg iskolánk aulájában adventi hangversenyünket.

Közös énekkel, majd Rátkai Bálint 8.n osztályos tanuló szavalatával kezdődött az előadás. Fellépett az iskola énekkara Rátkai Imréné vezetésével. Adventi és karácsonyi dallamok csendültek fel a diákok előadásában. A fiúkórus “Bárcsak régen felébredetem volna” című dalt adta elő. Az est zárásaként az iskolában tanító pedagógusokból álló kórus szólaltatott meg többszólamú műveket. Reméljük sikerült még jobban a közelgő ünnepekre hangolódni most a zene segítségével.

Adventi hangverseny 2015
« 1 A 3 »

 

^