szeptember, 2015

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Veni Sancte a kollégiumban

2015. szeptember 16-án, szerdán, este nyolc órakor kezdődött a Veni Sancte a Brenner János Kollégium közössége számára a Székesegyházban.

Diákénektől zengett a Székesegyház, a kollégium tanévnyitó szentmiséjén, melyet kollégiumunk lelki vezetője, Molnár János atya celebrált. A szentmisén a tanulók apraja-nagyja mellett a nevelőtanárok és a kollégium dolgozói is ünnepibe öltözve vettek részt. János atya munkáját a zenész diákokból összeállt alkalmi kiszenekar, valamint a leánykórus és (János atya szavait idézve: „két tiszteletbeli kollégista” Brandisz Márton és felesége, Emőke) és négy ministráns fiú segítette.

A kórus és a művészi zenekar, már a szentmisét megelőző napokon lelkesen gyakorolt Ernyey Tiborné tanárnő vezetésével, hogy ezzel még inkább tudják emelni az ünnep színvonalát. A gyakorlásba az egész diákságot bevonták az esti imák alkalmával.

Mélyenszántó, elgondolkodtató szentbeszédében az atya a maga szokásos, diákosan humoros, ugyanakkor mégis emelkedett hangvételű, s végtelenül komoly módján kifejtette, mit is vár a tanulóktól a tanév folyamán, különösen nagy hangsúlyt fektetve az egymás közti viszonyok ápolására.

János atya prédikációjában minden korosztálynak – még a nevelőknek is- tudott valami inspirálót mondani az idei tanévre. Az atya és a nevelőtanárok örömére, a diákság nem csak testben, hanem lélekben is jelen volt a szentmisén, aktívan bekapcsolódtak az imákba, és a közös énekekbe.

Veni Sancte a kollégiumban-2

Úgy gondoljuk, ez az ünnep hozzájárult ahhoz, hogy méltóképpen kezdhessük el a tanévet.

 

 

(Kollégium)

Első napok a Brenner János Iskola új épületében

Augusztus második felében, az iskolaátadási ünnepséget követően először a pedagógusok vették birtokukba az új iskola-épületet. A beköltözés során megismerkedtek a hatalmas épületkomplexum részeivel.

Ezután került sor augusztus 30-án a Székesegyházban az ünnepélyes Veni Sanctéra, ahol a nyolcadikos tanulók kisérték be a három új elsős osztály 85 kisdiákját. A mise kezdetén mutatta be Császár István püspöki helynök, Bokor Zoltán atyát, az új iskolai referenst. A misén találkoztak először a diákok az iskolánkban szeptembertől tanító domonkos nővérekkel: Imelda, Filoména és Lujza nővérrel. A mise végén Englert Zsolt igazgató úr köszöntötte a körünkben lévő dr. Tápai Lajost, volt püspökis diákot, iskolánk egyik támogatóját.

Szeptember 1-jén, nagyon szép, napsütéses keddi napon vette birtokba az új épületet a 487 tanuló. A diákok gyorsan megismerték az épület minden szegletét, s azóta már otthonosan mozognak új iskolájukban.

Első napok az új iskolában
« 2 A 3 »

Szöveg és fotó: Nagylaki András

Tájékoztató a közlekedésről az új iskolaépülethez

Englert Zsolt – igazgató

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az ÉNYKK Zrt.-vel (Vasi Volán Zrt.) való megállapodás alapján szeptember 1-jétől (kedd) különjárat indul az Ady térről az új iskolaépülethez és délután vissza. Az autóbusz elsősorban a vidékről, tömegközlekedéssel érkező tanulók számára biztosítja az iskolánkba való eljutást.
Reggel az Ady térről 7.30-kor indul a busz, délután visszafelé egy járat 14.15-kor, egy pedig 16.15-kor indul az Ady térre. A menetidő forgalomtól függően kb.: 5-10 perc.
Az első hetek tapasztalatai alapján néhány perccel tudunk változtatni az indulási időpontokon. Az autóbuszokon pedagógus kíséretet biztosítunk. A várakozás az Ady téri buszváróban és visszafelé az új iskola udvarán történik.
A buszok közlekedését napi szinten figyelemmel kísérjük, és ha szükséges változtatunk. A Körmendi úton érkező helyközi járatok megállnak a Penny áruház előtt, ahonnan könnyen megközelíthető az iskola. Tervezzük, hogy a Nárai felől érkező autóbuszok a jelenleginél közelebb álljanak meg, de a megálló létesítése hosszabb folyamat, így szeptemberben a különjáratot javasoljuk nekik is.
Az iskolaépület könnyen megközelíthető a vasútállomásról induló helyijáratokkal a 2C és 2A körjárattal. Bízom benne, hogy az iskola megközelítése nem okoz gondot a gyermekeknek.

Szombathely, 2015.08.26.

^